fredag 30 oktober 2015

Höstlov

Veckan som har gått! ( Vecka 44)

Vi har haft ett härligt höstlov med mycket skoj och bus med barngruppen. Under veckan hade vi roliga planerade aktiviteter tillsammans med barngruppen. Barnen har varit på lekparken och plockade naturmaterial för att sedan göra naturtavlor.Vi har varit på skolans gympasal med alla barn som var närvarande i onsdags. Igår  hade vi en härlig och lite lite kuslig maskeradfest med disco som var väldigt uppskattad av barnen. Vi har tagit vara på barnens intressen och planerade att ha boksamtal om människans kropp och skelett under veckan.

Mål ur läroplanen för de genomförda aktiviteter under veckan som har gått:
"Utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande. Tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin omvärld. Utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa. Utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska,dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap".Här kommer några bilder så ni kan se nedan.


I gympasalen lekte vi spökkull för uppvärmningen och där fick barnen träna på tre motoriska grundläggande färdigheter (springa, gå och krypa) på ett lekfullt sätt.
Sedan hade vi skattjakt. Jag har hittat en skattkarta med olika uppdrag som behövde göras för att komma till skatten. Uppdragen bestod av att jobba i olika stationer, krypa, bära, kasta,balansera, hoppa, rulla och kullerbytta. Så ni kan se på bilderna. Till sist hittade barnen skattkistan som var fylld av "guldpengar" som de kunde köpa banan för och ha fruktstund, roligt va? :))
Hoppas att de som har varit lediga under lovet har haft det bra också.

Nästa vecka kommer ni att få ett papper om julledigheter som ni ska fylla på och lämna in till oss!

Trevlig helg önskar vi på smörblomman!


1 kommentar:

  1. Väldigt roligt att se bilderna och texten som beskriver vad ni gjorde.

    SvaraRadera