fredag 27 november 2015

utflykt och barnens bilder

                                                   
Hej alla föräldrar!

Nu börjar vi gå mot kallare tider men även fortsatt blött väder, barnen hittar snabbt de vattenpölar som finns på gården. Se gärna över barnens kläder, både exterakläder och utekläder. Ett par allvädersstövlar med lite högre skaft än vinterkängor och ett par ofodrade galonbyxor som man kan dra utanpå overallen är ett tips.
Tänk på att ofodrade galonvantar är kalla för små fingrar. Ett tips är att se till att det finns stickade finger eller tumvantar som går att greppa med. De kan även få plats i en galonvante om det behövs för blött väder. En kall hand påverkar hela känslan av att vara utomhus.

Veckan som varit! ( Vecka 48)

Vi hade en vecka full med planerade aktiviteter ( utflykt, Orgelvisning med knorr, simning, utforskandet av former, geometri, boksamtal, högläsning, julpyssling  och mm.
 Vi har besökt Moderna museet i två omgångar under veckan och vi kollade på Verklighetsmaskiner, OlafurEliassons konstverk. Barnen upptäckte olika fenomenen (form, färg, vatten, luft, spegel,sand, dimma, ljus,mm) med sina sinnen.
   Några barn har varit på Orgelvisning i Edsbergs kyrka och provade att spela orgel. 
 Vi har tagit många bilder från utflykter, ni är välkomna in i avdelningen och då kan ni se mer bilder. Men  här bjuder jag på några av dem :) 

Pablo är så glad att han kunde se Pablo Picassos konstverk  på nära håll och ville  gärna ta ett kort :)


 Här ser barnen hur man kan använda olika former och göra en docka, de började direkt att nämna vad varje del bestod av. Kännedom om de enklare grundformerna är basen i all teckning. Barnen fick röra/känna, lukta på en rymdsten som har  rest genom rymden innan den landade på jorden för 5000 år sedan .Stenen är 14 miljoner år gammal!!!!!  En  vägg av mossa , barnen använde sig av förstoringsglas och studerade  detaljer av mossan    
labyrinten med fina färger

vattendoppar och regnbåge 
Ett rum med ett speciellt ljus som gjorde att vi var helt gråa och gula och alla andra färger försvann bara :)) 
Nu  var det barnens tur att skapa och bygga "kolla Nakisa jag gjorde en liten kub!"

" kolla min den är en maskin som sprutar eld!" Vi önskar er alla en riktigt fin 1:a adventshelg och vi ses igen på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar