fredag 20 november 2015

Veckan som har gått! (Vecka 47)

 På vårt dagliga  "morgonmöte" tränar vi  på luciasånger med hela barngruppen. Vi har en låda med  en massa kort i som vi använder medvetna för att uppmuntra samtal mellan barnen genom att vara en "samtalsledare". Barnen väljer ett kort varje gång och då pratar vi om bilden på kortet, Vi tänker på att ge varje barn  utrymme att komma till tals och våga prata inför gruppen. Den här gången visades upp en bild på en hand. Vi pratade om våra händer och vad man kan göra med sina händer och vad  man inte får göra. När frågan ställdes till varje barn,  hade alla överens om att man inte ska slås, nypas, knuffas eller klämma någon utan att man ska kram, klappa, dansa och  hålla i andras händer. 

Under terminens gång har vi lånat barnlitteratur med olika teman såsom" olika familjebildningar" och "känslor". De senaste två veckorna läste vi bilderböcker om "känslor" och vi har haft boksamtal med barnen både i stora och små grupper. Det är viktigt att barnen veta om sina känslor och får bekräftelser varje gång när de visar sina känslor.  Dessa böcker användes flitigt varje dag för att  hjälpa barnen att kunna hantera sina känslor när det uppstår konflikter. Vi säger till barnen att det är helt okej att vara ledsen , arg, sur eller ensam någon gång, men det är viktig att inte göra illa någon.Vi jobbar mycket i barngruppen och hjälper dem att sätta ord på sina känslor och beteenden. Vi lyfter dagligen hur man är en bra kompis och det är bra att man delar med sig.   
Här sitter barnen och jobbar med lera. De samarbetar med varandra och skapar en "magisk sten" och kallar den för "vänskaps stenen". 

En bok kan bjuda in på "hundra"sätt. Barnen pratar här om "nallens och kattens känsla"och hur det känns när nallen slår katten "Jaaa hon är ARG för att hon fick inte vara med" men man får inte slås, nej nej nej"
Vi har jobbat med projektet (form och färg) i måndags och igår. Barnen har utforskad "kub"formen på olika sätt.  
"Former finns överallt" Den här gången.......KUBER

Leran är ett uppskattad material hos barnen.
De barn som varit på simhallen idag har haft det jätte bra! Här bjuder jag på barnens bilder :)
  Vi har idag även varit på biblioteket och lånat nya böcker inför nästa vecka.

Trevlig helg önskar vi på smörblomman! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar