fredag 4 december 2015

Lucia firande 11/12 kl14:30

Hej !

Denna vecka (V.49)
Nu är vi inne i december och barnen  har öppnat varje lucka i julkalendern dag efter dag under veckan som har gått. I varje lucka står ett uppdrag/en uppgift att göra varje dag fram till jul. Barnen har tränat både inne och ute på luciasånger under veckan. De har även pysslat och skapat.
  Nästa vecka (V.50)
Snart är det lucia dag och vi ser fram emot att få fira Lucia tillsammans med er den 11 december och ni är välkomna till förskolan kl 14:30 . Vi samlas på stora gården utanför avdelningen. Efter luciatåget finns det fika till självkostnadspris.
Tisdag den 8 december kl.9.30 går vi till Edsbergskyrkan (Julkrubba)
Torsdag den 10 december firar vi Nobeldagen
 Fredag den 11 december går en gruppbarn till äldreboendet på morgonen och på eftermiddag kl:14:30 firar vi lucia tillsammans.
Utforskandet av geometriska former på Ljusbordet

En snögubbe gjord av papper med olika grundformer som stimulerar barnens kännedom av former och mönster.

    När ett barn öppnade den första luckan har alla fått uppgift att dansa med julsånger:)
"Bockarna Bruse" är en omtyckt saga av barnen därför har vi konkretiserat boken. Barnen återberättar sagan tillsammans med rekvisitan.

                                     Barnen tränar på Origami (Pappersvikning)      På andra luckan stod det att barnen skulle bygga en koja och läsa en bok med ficklampa, då  samarbetade barnen med varandra och byggde kojan och utforskade ficklampans effekt i mörkret:)
Idag öppnade barnet den fjärde luckan och fick uppgift att "Klippa snöflingor". Här kan ni se på gruppbilden med de fina snöflingorna som barnen har gjort. Vi kollade på snöflingornas bilder på lärplattan, varje snöflinga är unik precis som barnen. :)

Ha en trevlig helg och en fin andra advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar