fredag 11 december 2015

Stort tack till alla föräldrar som kunde närvara idag, det var ett fantastiskt uppträdande framfört av våra barn


Denna vecka v.50
Vilken rolig och utvecklande vecka!Vi har haft en rolig och lärorik vecka med olika aktiviteter samt två stora dagar (Nobeldagen och lucia dagen) som vi har firat tillsammans med era fantastiska barn. Det var helt underbart! 

Barnen öppnade julkalandern under veckan och på måndagen fick vi uppdrag av tomten att baka pepparkakor, och då bakade vi tillsammans. På tisdagen har vi varit på Edsbergskyrkan med samtliga barn och kollade på Julkrubban och därefter fikade vi. 

på onsdagen tränade vi på Luciatåget ute på gården
På Torsdagen öppnade barnen luckan nr:10 och där stod att "experimentera och undersöka som Alfred Nobel" , barnen blev nyfikna på vem som är Alfred Nobel och då pratade vi om vem han var och vad han uppfann. Barnen fick höra att han är känd för nobelprisen och tack vare sin uppfinning av dynamiten blev han förmögen och en rik person. Och sen testamenterade han till en fond, som utdelas till andra som har "gjort mänskligheten den största nyttan"  och så skapades nobelprisen. På ett roligt och spännande sätt uppmärksammade vi denna dagen och barnen visade stort intresse för att undersöka och experimentera efter samlingen. Vi hade även besök från småavdelningen (Gullvivan) på denna dag och experimenterade tillsammans. Sedan utdelade vi medaljer, Nobels fredspris och diplom till barnen.     
En festlig dag och en god Nobellunch


                    Barnen undersöker vattnets egenskaper med alla sinnen
Sensorisk träning, här luktar /smakar barnen på kryddor (kanel, curry, salt, mynta, Tacos krydda) och grönsaker med ögonbindlar och sedan gissar dem vad det kunde vara! 
Att testa hur vattenkvarn fungerar är spännande!
En våg att väga saker gör att barnen omedvetna använder matematiska begrepp i sin lek, De utforskar vikt. " Vilken sida är tyngst/ lättast?"  


Utdelning av Nobels fredspris till alla våra barn 

Ett av förskolans uppdrag är, enligt läroplanen, att överföra ett kulturarv, traditioner och historia från en generation till nästa.

Att komma ihåg v.51

Tisdag /15 december åker vi iväg till NTI- gymnasiet med våra blivande skolbarn för att delta i luciatåget.
Var här senast kl 7:30 om ni vill att era barn ska vara med.

Vi vill avsluta här med att tacka för er närvaro idag, det blev ett fint gemensamt firande med ett fantastiskt uppträdande framfört av våra barn..

Önskar er en trevlig helg och en fin adventshelg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar